Eén van onze specialisaties is orthopedische fascie mobilisatie. Een hele mond vol, het komt neer op het verminderen van bewegingsproblemen. De behandeling richt zich op het herstellen van de balans in je hele lichaam. Een unieke methode, waarmee we goede resultaten boeken bij onze patiënten. Op deze pagina leggen we meer uit over deze behandeltechniek.
Het lichaam als geheel
De fascie mobilisatietechiek zetten we in met als doel om de oorzaak van de bewegingsproblematiek of pijn te achterhalen. Bij veel andere behandelingen wordt vooral gekeken naar het symptoom bewegingsbeperking of pijn. Door het lichaam als geheel te analyseren en ons niet blind te staren op losse structuren en onderdelen, kunnen we de balans herstellen. Met als doel om bewegingsproblemen te verminderen of zelfs op te lossen.
Wat is fascie mobilisatie?
Fascie houdt letterlijk al onze cellen bij elkaar. Alle zogenaamde ‘fasciale structuren’ in ons lichaam zijn met elkaar verbonden. Fascie, of bindweefsel, is plastisch, flexibel en hydraulisch. Dat is mooi, want daardoor kan het zich aanpassen aan de belasting die je lijf dagelijks te verduren krijgt. Als er langdurig stress op weefsels staat (op zenuwcellen, spiercellen, epitheelcellen of bindweefselcellen), kunnen allerlei klachten ontstaan. Van ontstekingen tot verklevingen, verdikkingen, spierzwakte en pijnlijke triggerpoints.
Fascie mobilisatietechnieken
Met de fascie mobilisatietechnieken gaan we het weefsel heropenen, de circulatie herstellen, spierfunctie verbeteren en de sensomotorische functie herstellen. Daardoor willen we uiteindelijk bereiken dat de balans van het lichaam wordt hersteld. Daardoor kun je weer vrijer bewegen, zonder beperkingen en pijn.
De 4 maal T methode
Voor het uitvoeren van de fascie mobilisatietechniek gebruiken we de ‘4 maal T methode’:
1. Testen
2. Triggeren
3. Tapen
4. Trainen
We vertellen je er graag meer over in onze praktijk. Onze therapeuten Ingrid Vrolijk en Trupti Kuckian zijn gespecialiseerd in fascie mobilisatietechnieken.