Fysiotherapie

Heb je ergens structureel pijn tijdens het maken van een beweging? Zit een deel van je lichaam vast of ervaar je krachtverlies? Fysiotherapie kan helpen om weer vrij en pijnloos door het leven te gaan. Omdat elk lichaam anders is, stemmen wij de meest effectieve aanpak graag samen met jou af.

Wanneer ga je naar een fysiotherapeut?

Als je pijn- bewegings- of mobiliteitsklachten hebt, kan fysiotherapie je wellicht helpen. En je bent niet alleen: in 2021 bezochten zo’n 4 miljoen Nederlanders een fysiotherapeut (bron: KNGF). Van jong tot oud. Het is ons doel om de beste behandeling op de patiënt af te stemmen.

Patiënten maken een afspraak bij onze praktijk voor:

  • De behandeling van sportblessures
  • Hulp bij een revalidatietraject
  • Klachten door een (verkeerde) werkhouding
  • Pijnklachten die zijn onstaan door een ‘verkeerde’ beweging
  • Klachten in beweging en mobiliteit gerelateerd aan het ouder worden

Soms zijn het duidelijke klachten, een andere keer zien we patiënten die al langer met kleine pijntjes rondlopen. Wij gaan op zoek naar de oorzaak zodat we jou zo goed mogelijk kunnen behandelen. En hopelijk snel van je klachten af helpen.

Wat doet de fysiotherapeut?

Tijdens een intakegesprek nemen we je klachten door en proberen we een goed beeld te vormen van de oorzaak. Een lichamelijk onderzoek maakt daar onderdeel van uit. Op die manier wordt het voor ons duidelijk hoe jouw lichaam functioneert. Wij stellen een diagnose en stellen een behandelplan voor. Dit plan is voor iedere patiënt anders. Tijdens je bezoeken aan onze praktijk bespreken we regelmatig de voortgang. Ben je doorverwezen door aan arts of specialist? Dan ontvangt deze een verslag van de behandelingen waarvoor je bij ons bent geweest. Een fysiotherapeutische behandeling is maatwerk, elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders.

Welke behandelingen zijn er?

Afhankelijk van je hulpvraag behandelen wij middels mobilisatie- en massagetechnieken en oefentherapie. Vaak combineren we de behandelingen voor het beste resultaat. Oefentherapie is voor de meeste behandelingen een absolute must. We leren je een verbeterde houding aan van waaruit we gaan trainen en oefenen met bewegingen die je spieren versterken. Zo helpt cardiotraining voor een betere doorbloeding, beter herstel en conditieverbetering en krachttraining voor stabiliteit en om je spieren te versterken.

Het is voor ons belangrijk dat je ons feedback geeft tijdens de behandeling, dat draagt bij aan een sneller herstel.

Naast fysiotherapie kun je in onze praktijk ook terecht voor manuele therapie, medical taping, littekenmobilisatie en fascie mobilisatietechnieken.