Ingrid Vrolijk

BIG-registratienummer: 29033635504
  • Mede-praktijkhouder van Vrolijkenzofysio
  • Samen met Hans hebben wij sinds 1996 een Maatschap voor Fysiotherapie, sinds 2011 volledig samen op de Admiraal de Ruyterweg 8A in Rotterdam
  • Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de Hogeschool Breda (tegenwoordig Avans), afgestudeerd in 1989
  • Mijn specialismen zijn, naast algemeen fysiotherapeut, fascie mobilisatie, littekenmobilisatie en trainingstechnieken. Vanuit deze behandelmethode kijk ik naar de mens als geheel vanuit verschillende bewegingsketens, die allemaal met elkaar in verbinding staan. Ook hierin staat niet het symptoom van de klacht centraal, maar kijken we naar de oorzaak, naar het waarom. Sinds ik deze behandelmethode toepas, is de passie voor mijn werk verder gegroeid.

Ik vind het belangrijk om goed naar de hulpvraag van de patiënt te luisteren, na onderzoek een goede uitleg en eigen inzicht aan de patiënt over te kunnen dragen. Naast bindweefsel mobilisatietechnieken, gebruik ik vaak tapetechnieken ter sturing van het bindweefsel in de juiste richting en ruimte. Daarnaast werk ik met de patiënt aan een verbetering van de algemene houding en geef ik bewegings- en trainingsadvies. Ik hoop daarbij elke patiënt zo goed mogelijk te motiveren.

De grote verscheidenheid aan type mensen is een interessante uitdaging. Mijn interesses binnen ons beroep zijn breed.

Ik heb in de afgelopen jaren al veel interessante na-en bijscholing gevolgd, waar mijn interesses vooral uitgaan naar nek-schouderklachten, sportblessures, ademhaling-en ontspanningstechnieken, voetentherapie, bekkeninstabiliteit en verdieping in de kennis van het bindweefselsysteem in ons lichaam. 

In mijn vrije tijd ben ik er graag voor onze 3 kinderen, wandel ik dagelijks met onze hond, een Golden Retriever, en beoefen ik de tennis, hardlopen, zeilen en skiën. Ik houd van in de natuur zijn, fotografie, muziek en reizen.

Naast mijn 2 praktiserende dagen met patiënten op maandag en donderdag, ben ik verantwoordelijk voor het hele management, personeelszaken en de administratie van onze praktijk. Deze werkzaamheden voer ik op de overige 3 werkdagen uit vanuit huis.

Je kan mij bereiken op het volgende e-mailadres: ingrid@vrolijkenzofysio.nl