Hans Vrolijk

BIG-registratienummer: 79035417204
  • Mede-praktijkhouder van Vrolijkenzofysio
  • Samen met Ingrid hebben wij sinds 1996 een Maatschap voor Fysiotherapie, sinds 2011 volledig samen op de Admiraal de Ruyterweg 8A in Rotterdam
  • Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de Hogeschool Breda (tegenwoordig Avans), afgestudeerd in 1990
  • Sinds 1998 ben ik eveneens Manueel Therapeut, waarvoor ik mijn opleiding heb gevolgd aan het SOMT in Amersfoort.

Mijn specialiteit is om klachten te behandelen in het bewegingsapparaat, in de meest ruime zin. Daarbij stel ik mij zo veel mogelijk de vraag wat de oorzaak is van de klacht. Is er sprake van een beperking van mobiliteit (hypomobiliteit) of juist een vergroting van mobiliteit (hypermobiliteit)? Ligt de verklaring in het gewricht zelf of juist daarbuiten?

Prioriteit voor mij is kennisoverdracht aan de patiënt door een goede uitleg van mijn bevindingen en verklaring van hun klachten. Daarop pas ik manuele mobilisatietechnieken, trainingstechnieken en advies toe. Goede communicatie of overleg met (huis)artsen staan bij mij ook hoog in het vaandel.

In mijn vrije tijd ben ik het liefste buiten en sport ik graag. Ik doe aan zeilen, mountainbiken, hardlopen en skiën.

Ik ben aanwezig op de praktijk op dinsdag, woensdag, vrijdag. Naast mijn werkzaamheden in onze eigen praktijk, werk ik nog 2 dagen in een praktijk in Gorinchem (maandag en donderdag), waar ik ook een breed netwerk heb opgebouwd de afgelopen 35 jaar.

Je kan mij bereiken op het volgende e-mailadres: hans@vrolijkenzofysio.nl